بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : یکشنبه, 18 آذر 1403

مقاله ها

شایع ترین علت قطع پا دیابت است

شایع ترین علت قطع پا دیابت است

دبیر انجمن جراحان عمومی خراسان رضوی دیابت را شایع‌ترین علت قطع پا دانست و گفت: دیابت شایع ترین علت نابینایی و شایعترین علت ایجاد کننده نارسایی مزمن کلیه در دنیاست لذا داشتن آگاهی کافی در رابطه با پیشگیری و کنترل دیابت الزامی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، دکتر غلامرضا زمانی در حاشیه برگزاری دومین کنگره کشوری "پزشکی شخص محور و رویکردهای نوین" همچنین بیان کرد: پای دیابتی یکی از بااهمیت‌ترین و ناتوان کننده‌ترین عوارض دیابت است ،عارضه ای با پیامدهای جدی اجتماعی و اقتصادی که 15 درصد مبتلایان به دیابت را در طی عمرشان درگیر می کند و مشکلات پای دیابتی تقریباً ۵۰ درصد از روزهای بستری در بیمارستان افراد دیابتی را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه در صورت دریافت مراقبت و د‌رمان‌های لازم پای دیابتی معمولا 60 تا 80 درصد بهبود پیدا می‌کند؛ گفت: 10 تا 15 درصد زخم‌ها در پای دیابتی فعال باقی می‌ماند و 5 تا 24 درصد از افراد دارای زخم فعال در نهایت منجر به آمپوتاسیون در طی دوره زمانی 6 تا 18ماه بعد از بروز می شوند. که متاسفانه عمدتا راهی جز قطع عضو باقی نمی‌ماند.

وی با اشاره به اینکه در رویکرد درمان شخص‌محور باید به ویژگیهای مختلف بیمار و بیماری‌اش برای درمان توجه شود بیان کرد: تنوع انواع دیابت ، تنوع سنی، تنوع عوارض و نوع زخم، تنوع درمانها باعث می شود پزشکی شخص محور و انتخاب نوع درمان مناسب هر بیمار برای حصول بهترین نتیجه اهمیت پیدا کند.

وی افزود: انتخاب روش‌های پیشگیری و راه‌های درمان مناسب هر بیمار با دیدگاه پزشکی شخص محور در پای دیابتی بسیار حائز اهمیت است. مطالعات بالینی و جامعه شناسی نشان داده است که راهبردهایی با هدف آموزش به بیمار، شناسایی پای در معرض خطر، اجرای اقدامات پیشگیرانه (کفش مناسب، آموزش به بیمار، کنترل قند) و مدیریت چند رشته‌ای می‌تواند میزان قطع عضو در بیماران دیابتی را تا حدود ۵۰ درصد کاهش دهد. برای کاهش میزان قطع عضو، تیم‌های چند رشته‌ای استراتژی‌های درمانی را شکل داده‌اند که نتایج خوبی در بهبود و کاهش میزان قطع عضو داشته‌است.

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان