بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : جمعه, 10 فروردين 1403

جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با بیماری های غیرواگیر متعهد است

اجلاس 3 روزه تامین منابع پایدار برای پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر در شهر کپنهاگ دانمارک با حضور مسئولین و صاحبنظران از تمام نقاط جهان از جمله وزیر دارایی دانمارک، وزیر بهداشت اروگوئه و روسای چند انجمن جهانی با هدف گفتگو درخصوص اهمیت و لزوم تامین منابع پایدار و نیز راههای تامین منابع در آوریل 2018 برگزار شد.

به گزارش وبدا، دکتر باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت و نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر و دکتر افشین استوار مدیر کل دفتر بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت از طرف جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس شرکت داشتند.
دکتر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت و نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر در این اجلاس، با اشاره به افزایش روز افزون شیوع بیماری های غیرواگیر در جهان گفت: این بیماری های مهمترین عامل خطر بروز مرگ های زودرس و ناتوانی در جوامع هستند و اگر بخواهیم از منظر کلان به آن بنگریم اثرات این بیماری ها، موجبات کاهش تولید کشورها و ضررهای جدی اقتصادی خواهد شد.

نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر با تاکید بر اهمیت روز افزون بیماری های غیرواگیر به عنوان اصلی ترین عامل مرگ های زودهنگام در جهان گفت: تغییر سبک زندگی و افزایش شهرنشینی یکی از عوامل افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر است و طی چند دهه اخیر، این بیماری ها عامل مرگ و میرها در کشورهای مختلف جهان است.

دکتر لاریجانی با تاکید بر اثر متقابل بیماری های غیرواگیر و توسعه گفت: اهداف توسعه پایدار با هدف کاهش یک سوم مرگ های زودهنگام ناشی از بیماری های غیر واگیر ارتباط دارد که در این اجلاس نیز این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در کشور ایران نیز همانند سایر نقاط جهان، بیماری های غیرواگیر یکی از چالش های نظام سلامت است، بطوری که در دو دهه اخیر بیماری های غیرواگیر منجر به بروز 287 هزار مرگ در ایران شده است.

وی با بیان اینکه 82 درصد مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر در اثر چهار دسته بیماری های قلبی – عروقی، سرطان ها، بیماری های مزمن ریوی و دیابت است گفت: در همین راستا سازمان جهانی بهداشت، برنامه عملکردی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر از سال 2013 تا 2020 را تدوین نمود و هدف کلان 25درصد کاهش میزان مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری های غیرواگیر تا سال 2025 را مطرح کردند.

دکتر لاریجانی ادامه داد: براساس برنامه های سازمان بهداشت جهانی و همچنین شرایط ویژه سلامت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمیته پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر ایران را به منظور سیاستگذاری در سطح ملی، برنامه ریزی، جلب مشارکت ذی نفعان و همکاری های درون بخشی و بین بخشی و هدایت مداخلات مبتنی بر اولویت تشکیل داد.

نائب رئیس کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر اظهار داشت: در ابتدای فعالیت این کمیته، سند ملی کنترل و پیشگیری بیماری های غیر واگیربه عنوان برنامه جامع کشور برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر آن از سال 1394 تا 1404 تدوین شد.

وی اضافه کرد: این سند دارای 13 هدف ملی که بر عوامل خطر اصلی شامل مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت فیزیکی و مصرف الکل، چهار دسته بیماری که عبارتند از بیماری های قلبی – عروقی، سرطان ها، بیماری های مزمن ریوی، دیابت و اولویت های دیگر کشور مانند حوادث ترافیکی متمرکز است. اهدافی نیز ویژه کشور ما می باشند که از آن جمله می توان به کنترل حوادث ترافیکی و کاهش مصرف اسید چرب ترانس اشاره کرد.

دکتر لاریجانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تعهدی ملی در جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با بیماری های غیرواگیر وجود دارد و این موضوعی است که مورد تاکید مسئولین ارشد کشور نیز قرار دارد.

نائب رئیس کمیته ملی بیماریهای غیر واگیر گفت: کشور ایران جزو کشورهای پیشرو در برنامه ریزی برای پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر است و از طریق ساز و کارهای همکاری بین بخشی و در قالب سند ملی کنترل بیماری های غیرواگیر تلاش می شود تمامی مردم و مسئولین برای اجرای این برنامه ها و کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری ها در کشور مشارکت کنند.

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان